Yrityksillä on useita vaihtelevia toimintatapoja tuoda esille firman tuotteitaan, laadukkuuttaan ja tuotetyyliään. Lehtien palstat, ostos televisiot ja radiomainokset ovat perinteisiä erittäin usein käytettyjä tyylejä mainostaa, ja sosiaalinen media sekä netti on reilun vuosikymmenen ajan nostanut eksponentiaalisesti näkyvyyttään markkinointitapana, ja siellä näkyminen onkin nykyään oikeastaan yritykselle kuin yritykselle paikka luoda itsensä läpi. Edellä mainittujen lisäksi markkinointitapoja keksitään melkein saman verran mitä itseään kehittäviä yrittäjiä yhteensä on, ja mainostekstiilit ovat fiksu tapa harrastaa pikkuisen näkyvämpää markkinointia firmalle.

Ilmaislahjoja- ja tuotteita on todella erilaisia eri tuotteista palveluihin, ja niillä tehdyn markkinoinnin tehokkuus riippuu hyvin paljon lahjoja saavista henkilöistä lisätä imagoa helposti, sillä usein lahjana saatu vaate muuttuu teinillä, ja miksi ei myös aikuisella, usein urheilukäyttöön esimerkiksi urheilupaitana. Kannattaakin harkita useaan kertaan, minkälaisilla mainostekstiileillä kannattaisi palkita ja lahjoa nuoria.

Saatujen lahjojen ulkonäöllä saattaa olla väliä yllättävän laajasti, vaikka joskus saattaisi luulla, ilmaisen tuotteen kuin tuotteen tuovan tehokasta näkyvyyttä. Kuitenkin laadukkaat ja hyvän näköiset markkinointilahjat helpottavat firmasta saatavan kuvan nostamista ja tekevät asiakkaan helpommin tyytyväiseksi myös varsinaisista tuotteista, jolla voi myös olla välitön vaikutus ostopäätökseen yrityksen tuotteille. Tulisikin siis mieluummin laittaa pääomaa vähän runsaammin yrityksen imagon nostamisen kuluihin, sillä tämä voi tulla moninkertaisena takaisin uusien asiakkaiden muodossa. Mainostustapahtumien pääsyy on kuitenkin saada lisää kannattavia asiakassuhteita ja kehittää jo olemassa olevia.

Mainostekstiileitä toimittavat monet eri kaupat, esimerkiksi brantti, ja kannattaakin huolellisesti selvittää, missä esim. paidan painatus tapahtuu nopeasti sekä varmasti halutulla laadulla. Verkkokaupat antavat usein mielellään koevedokset, joista pystyy tarkastamaan konkreettisesti tuotteen lopullisen laadun. Kuten asiakkailla on yleensäkkin tapana, kannattaa ja tuleekin ostaa ainoastaan parasta mahdollista! Kun vihdoin juuri se optimaalisin yritys omaan käyttöön löytyy, on viisasta siitä pitää kiinni!